Grote zoekactie naar de sinds zondag vermiste Sacco uit Oosterhout: 'We hebben hoop hem te vinden'

19 oktober 2019 om 19:49
Sacco Tange (53).
Sacco Tange (53).
Op initiatief van vrienden wordt zondagochtend gezocht naar Sacco Tange uit Oosterhout. De 53-jarige vader wordt sinds zondagochtend 13 oktober vermist.
Geschreven door

Sacco is die dag tussen 09.00 en 10.00 uur voor het laatst gezien bij zijn huis in Oosterhout. Sindsdien is er niets van hem vernomen. Een vriend van de man wilde graag een zoekactie op touw zetten. De man, die graag anoniem blijft: "Voorwaarde voor mij was wel dat de coördinatie bij de politie zou liggen. Ik heb mijn idee gedeeld met de vrouw van Sacco en zij heeft het vervolgens aan de politie voorgelegd. Die stond er positief tegenover en gaat de zoektocht leiden."

Wachten op privacy instellingen...

Zowel Sacco als zijn kinderen zijn lid van hockeyclub De Warande in Oosterhout. De club heeft leden opgeroepen mee te helpen zoeken. Via social-mediakanalen zoals Facebook doen mensen een oproep om berichten over zijn vermissing te delen. "Het bericht over de zoekactie is veel gedeeld. We realiseren ons dat er waarschijnlijk ook mensen mee komen zoeken die wij niet kennen, dat hebben wij niet in de hand. We verwachten een grote opkomst. De politie is daar ook van op de hoogte."

Sacco is een fervent wandelaar, zo vertelt zijn vriend. "Hij gaat regelmatig wandelen of hardlopen. Er gaat dan ook gezocht worden op plekken waar hij alleen wandelt of hardloopt, of samen met zijn gezin."

De initiatiefnemer van de zoekactie geeft aan 'hoop te hebben'. Over de verdwijning van zijn vriend tast ook hij verder in het duister.

Beschrijving
Sacco heeft donker krullend haar en een slank postuur. Hij droeg een groen/bruine jas voorzien van het merk Tommy Hilfiger, een blauw/grijs vest van joggingstof, een blauwe verwassen spijkerbroek en beige/lichtbruine bergschoenen.

Wachten op privacy instellingen...