Reddingsactie voor het carnaval in Maoneblussersland

19 oktober 2019 om 20:07
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Bart Zijlmans zet zich in om het carnaval in Maoneblussersland te redden
1/2 Reddingsactie voor het carnaval in Maoneblussersland
Het carnaval van Maoneblusserslaand kampt met financiële problemen. Om de optocht en andere festiviteiten rond het carnavalsseizoen 2019–2020 door te laten gaan, werd er zaterdag actie gevoerd. Iedereen in Waspik - zoals Maoneblusserslaand buiten de carnavalperiode om heet - ontving eerder een brief om voor elf euro éénmalig vriend te worden. Vrienden en toekomstige vrienden konden zaterdag doneren bij de Prinsenwagen op het Dorpsplein.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

“Als we met zijn allen elf euro betalen, kunnen we weer een tijdje door”, zegt Michel. Hij is ‘vriend’ van het Waspikse carnaval. Hij was zaterdag één van de vele mensen die bij de Prinsenwagen op het dorpsplein een donatie kwam brengen. Net als in veel kleinere dorpen liep ook de belangstelling voor het carnaval in Waspik terug. Het was een vicieuze cirkel waar de organiserende stichting in terechtkwam, want minder feestvierders betekent ook minder geld in kas voor carnavaleske activiteiten.

De reservepot was leeg
“We hebben heel lang een reservepotje gehad, maar daar teerden we elk jaar op in”, vertelt Bart Zijlmans. “Dit potje is nu leeg, dus we moeten nu zorgen dat weer een kleine reserve kunnen opbouwen om volgend jaar weer carnaval te kunnen vieren.”

Actie lijkt geslaagd
Na een paar uurtjes actievoeren op het plein is de helft van de beoogde drieduizend euro al binnen. “Ik schat ongeveer vijftien- à zestienhonderd euro”, vertelt Zijlmans. “Wat er via Facebook binnenkomt, weet ik nu niet. Maar het ziet er in ieder geval weer zonniger uit voor het komende carnaval in Waspik.”

Wachten op privacy instellingen...