Dronken bejaarde stapt toch in de auto na waarschuwing, agenten wachten hem op

21 oktober 2019 om 09:34
nl
Een 85-jarige man is zondagnacht in Waalwijk dronken in zijn auto gestapt. Agenten waarschuwden de man van tevoren en in eerste instantie luisterde de man daar ook naar. Omdat de agenten het niet vertrouwden, besloten ze om de hoek te blijven kijken. En ja hoor: daar kwam de dronken man toch aanrijden. Zijn poging om de agenten te ontwijken mislukte, want hij werd opgepakt.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Rond kwart voor vier zagen agenten de man op de Irenestraat naar zijn auto zwalken. De agenten spraken de man uit Waalwijk daar vervolgens op aan. Ze waarschuwden de bejaarde man niet in de auto te gaan stappen. De man luisterde hiernaar, en de agenten reden weer weg.

De agenten voelden de bui al hangen, dus gingen ze op de hoek staan wachten. Toen de man toch dronken aan kwam rijden, kostte het de agenten veel moeite om de auto te stoppen. De Waalwijker reageerde namelijk niet op het stopteken en de blauwe zwaailampen.

Te dronken voor blaastest
Pas toen zijn auto werd geblokkeerd door de politieauto, stopte de man. De 85-jarige man was vervolgens te dronken om te blazen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar heeft een arts bloed van de man afgenomen om zijn alcoholgehalte te bepalen. De uitslag is nog niet bekend.

Ongeldig rijbewijs
Buiten dat de man dronken achter het stuur zat, bleek hij ook nog eens een verlopen rijbewijs te hebben. Hij krijgt drie processen-verbaal: voor het negeren van een stopteken, het rijden met een ongeldig rijbewijs en rijden onder invloed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.