Militairen graven een sleuf in de Loonse en Drunense Duinen, maar vinden geen dode verzetsstrijders

21 oktober 2019 om 17:32
nl
De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht heeft maandag grondonderzoek uitgevoerd in Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. De militairen zochten sporen van de lichamen van verzetsstrijders die in mei 1944 tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen. Er werd een proefsleuf gegraven, maar de militairen vonden niets.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De afgelopen weken werd er al met grondradar naar eventuele lichamelijke resten gespeurd. Resultaten van in 2018 verricht particulier onderzoek door Hennie van Selst vormden de aanleiding voor het onderzoek. Van Selst is een ex-militair met passie voor de Tweede Wereldoorlog.

De veertien verzetsstrijders behoorden tot drie verschillende verzetsgroepen: een Tilburgse (6 mannen), een Groningse (3) en een groep uit Bergen op Zoom/Tholen (5). Ondanks diverse zoekpogingen sinds het einde van de oorlog zijn hun lichamen nooit gevonden.

De gemeente Heusden heeft de nabestaanden laten weten dat ook maandag niets gevonden is. Of de zoektocht verder gaat is onduidelijk, bij de gemeente was niemand bereikbaar voor een toelichting.

Er is vaker tevergeefs naar de vermoorde verzetsstrijders gezocht in het uitgestrekte natuurgebied, onder meer in 2012.

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.