Ronald van Meygaarden wordt de nieuwe burgemeester van Boxtel

BOXTEL - Ronald van Meygaarden wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Boxtel. De gemeenteraad heeft de ex-wethouder van Geldermalsen unaniem voorgedragen, zo werd maandagavond bekend.

Van Meygaarden was in Geldermalsen vanaf 2010 wethouder namens de partij Dorpsbelangen. Hij volgt in Boxtel Fons Naterop op, die waarnemend burgemeester is sinds 28 november 2018. Naterop ging op zijn beurt op de stoel van Mark Buijs zitten. Hij verliet Boxtel om burgemeester te worden in Oosterhout. Volgens de vertrouwenscommissie is de 56-jarige Van Meygaarden de gewenste 'leider met lef'. Tijdens de sollicitatieprocedure ontstond het 'wow-effect'.

Code Oranje
Van Meygaarden is aangesloten bij de partij Code Oranje, dat vorig jaar voor het eerst meedeed aan de Provinciale Statenverkiezingen, maar geen zetel in de wacht sleepte. Van Meygaarden was lijsttrekker bij de provinciale verkiezingen in Gelderland. De partij wil burgers meer zeggenschap geven, onder meer via referenda. Formeel moet de minister van Binnenlandse Zaken de benoeming van Van Meygaarden nog goedkeuren.

In Geldrop-Mierlo werd maandagavond ook al een nieuwe burgemeester benoemd. Jos van Bree gaat de gemeente leiden.

LEES OOK: Jos van Bree wordt de nieuwe burgemeester van Geldrop-Mierlo