Scooterrijder moet noodstop maken en ziet vriendin over hem heen 'vliegen'

23 oktober 2019 om 15:44
Het ongeluk gebeurde op de Zeelsterstraat in Eindhoven. (Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision)
Het ongeluk gebeurde op de Zeelsterstraat in Eindhoven. (Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision)
Een ritje op een scooter liep voor een jong stel uit Eindhoven anders af dan verwacht. Doordat een auto achteruit het fietspad op reed, moest de bestuurder van de scooter een noodstop maken. En dat liep voor de vrouw die achterop bij hem zat, niet helemaal goed af.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Doordat de bestuurder ineens hard moest remmen, remde hij met zijn voorrem. En terwijl hij doorhad wat er gebeurde en het ongeluk zag aankomen, werd zijn vriendin gelanceerd. "Ik zag haar over mij en auto vliegen," vertelt de bestuurder van scooter. Vervolgens valt ook hij over de auto heen.

De automobilist was heftig geschrokken vertelt de scooterrijder. "Hij vertelde dat hij ons echt niet had gezien. Hij vond het vreselijk wat er was gebeurd." Ondertussen werden de hulpdiensten gebeld en even later arriveerde de ambulance die het stel naar het ziekenhuis bracht. "Mijn vriendin heeft haar neus gebroken en kneusde meerdere ribben en haar bovenbeen. Ze heeft allerlei onderzoeken gehad en moet over een dag of vijf terugkomen. Ze is soms duizelig en licht in het hoofd. Het was echt een flinke klap."

Wachten op privacy instellingen...