Video

Twee gewonden bij brand in appartement Eindhoven, situatie slachtoffers 'zorgwekkend'

24 oktober 2019 om 06:28
nl
In een appartement aan de Offenbachlaan in Eindhoven heeft donderdagochtend brand gewoed. Bij die brand zijn volgens de politie twee mannen ernstig gewond geraakt. Het gaat om de bewoners van het appartement. Een woordvoerder van de politie noemt hun toestand 'zorgwekkend'. Hij heeft het over ernstig brandletsel, inwendig letsel en ademhalingsproblemen. Op het moment dat de mannen werden gevonden, waren zij niet aanspreekbaar.
Geschreven door

De brand ontstond rond zes uur. Rond halfzeven werd een van de gewonden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De ander werd op dat moment nog ter plekke verzorgd. Later is ook dit slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Naast de twee slachtoffers waren er geen andere mensen in het getroffen appartement aanwezig.

Iets na halfzeven liet de brandweer weten te hebben opgeschaald. Voor zeven uur was het sein brand meester volgens de politie gegeven. Volgens omwonenden wonen er ook een vrouw en kindje in het getroffen appartement. Zij waren op het moment van de brand niet thuis.

Omliggende appartementen ontruimd
Bewoners van huizen rond het getroffen appartement gingen uit voorzorg naar buiten. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar deze huizen. Uiteindelijk stonden bewoners van vier appartementen donderdagochtend buiten op straat.

Volgens de politie is uit metingen gebleken dat er geen gevaar is voor hun gezondheid. Ook is er volgens een woordvoerder geen sprake van instortingsgevaar. De verwachting is dat deze mensen snel terug kunnen naar hun huizen.

Wat de brand veroorzaakte is niet duidelijk, volgens de politie is dat niet meer te achterhalen.

Wachten op privacy instellingen...

De flat waar de brand woedde, telt drie woonlagen. Er werden diverse hulpdiensten opgeroepen, waaronder twee traumahelikopters. Over een oorzaak van de brand is nog niks te zeggen. Wel geeft de politie aan niet te vermoeden dat er een strafbaar feit in het spel is.

Luister hier naar het gesprek in het programma WAKKER met de woordvoerder van de politie over de brand:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!