Zodra de klok wordt verzet, verandert het weer: het wordt een stuk frisser

24 oktober 2019 om 09:22
nl
Het weer slaat komend weekend om. Waar we deze donderdag lokaal 20 graden halen, keldert de temperatuur zondag - nadat de klok 's nachts een uur terug is gezet - naar zo'n 11 graden. "Dat is een stuk normaler voor deze tijd van het jaar."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De komende dagen heeft het weer volgens Grieta Spannenburg van Weer.nl nog 'een heleboel mildheid in petto'. "De temperatuur komt deze donderdag uit op 19 graden, lokaal 20. Dat is zo ver in de herfst toch wel bijzonder."

Korte broek
We hebben donderdag wel te kampen met redelijk wat bewolking. "Misschien krijgen we een enkel spetterbuitje, maar bij tijden schijnt ook de zon. Op de meeste plekken in Brabant blijft het droog. Een prima dag dus om eropuit te trekken. Donderdagmiddag kan de korte broek aan!"

Wachten op privacy instellingen...

Na deze piek kalft de temperatuur wat af. "Maar vrijdag halen we toch nog 17 graden en schijnt de zon geregeld. Waarschijnlijk hebben we dan wat meer zon dan deze donderdag. Het is vrijdag helemaal droog en ook de zaterdag ziet er op zich aardig uit, al gaat de wind dan aantrekken."

Nachtvorst
De wind - die nu nog uit het zuiden komt - draait in het weekend richting het noordwesten. "Dan gaan we naar lagere temperaturen toe", legt Spannenburg uit. "Zondagmiddag moet je rekening houden met 11 of 12 graden. Dat is een stuk normaler voor deze tijd van het jaar, want we zitten op dit moment ver boven het gemiddelde."

In de loop van volgende week lijkt er ook nachtvorst op komst. "Ik denk in de nacht van maandag op dinsdag of de nacht van dinsdag op woensdag, als het 's nachts helder wordt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!