Bestelbus met zo'n twintig vaten vol drugsafval ontdekt pal naast basisschool in Woensdrecht

24 oktober 2019 om 12:23
nl
Bij basisschool De Poorte aan de Dorpsstraat in Woensdrecht is donderdagochtend een bestelbus met zo'n twintig vaten vol drugsafval ontdekt. De politie onderzoekt wat er aan de hand is en een speciaal team heeft het busje leeggehaald. Uit metingen van de brandweer is gebleken dat er geen gevaar is voor de omgeving. De politie roept getuigen op zich te melden.
Geschreven door

Buurtbewoners seinden donderdagochtend de wijkagent in nadat hen was opgevallen dat de bestelbus er al enige tijd stond en bovendien geen kentekenplaten meer had. Volgens metingen van de brandweer vormt het afval geen gevaar voor de omgeving. De vaten zijn uit de bestelbus gehaald en worden verder onderzocht, evenals het busje.

De bewoners reageren veelal hetzelfde: verontwaardigd. Er wordt gesproken in termen van 'belachelijk', 'triest', 'godgeklaagd' en 'schandalig'.

Goed contact wijkagent
Directeur Pieter Krebbekx van basisschool De Poorte reageert rustig. "Het is triest dat zoiets zo dichtbij een basisschool gebeurt. Daarom is het goed dat we goed contact hebben met de wijkagent. De kinderen moeten veilig naar school kunnen."

Ook zijn de lessen vandaag gewoon doorgegaan. zo vertelt Krebbekx: "We hebben vanmorgen de weg afgesloten en de ouders gevraagd om te rijden. Om al die sensatie bij de kinderen weg te houden. Toen we de politie vroegen of de lessen door konden gaan, zeiden ze dat dat geen probleem was. Maar het blijft natuurlijk wel een trieste en vreemde situatie."

Reactie burgemeester
Burgemeester Steven Adriaansen betreurt het dat er drugsafval in een woonwijk is achtergelaten. “Het blijkt maar weer dat drugscriminelen geen rekening houden met de omgeving. Gelukkig hebben oplettende burgers melding gemaakt van deze situatie waardoor opvolging heeft plaatsgevonden. Ik doe hiermee nogmaals de oproep om verdachte situaties altijd te blijven melden. Alleen op deze manier kunnen we samen een vuist maken tegen ondermijnende criminaliteit”.

De politie roept getuigen op zich te melden. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of via WhatsApp 0612207006). U kunt tips ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Onze provincie is het epicentrum van drugsproductie. Brabantse xtc en speed gaan de hele wereld over. Wat schuilt hier allemaal achter? Omroep Brabant dook in de wereld ‘Achter de blauwe vaten’. Klik hier voor het overzicht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!