'PSV zal met gemengde gevoelens terugkijken op gelijkspel tegen LASK Linz'

24 oktober 2019 om 22:52
nl
PSV heeft in de groepsfase van de Europa League de eerste punten verspeeld. Na zeges op Sporting Portugal (3-2) en Rosenborg BK (1-4) kwam het elftal van trainer Mark van Bommel voor eigen publiek niet verder dan 0-0 tegen LASK Linz.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Bekijk hieronder de analyse van PSV-watcher Job Willemse en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Al in het eerste kwartier kreeg PSV legio kansen. Bergwijn was na zo'n 45 seconde al ontzettend dicht bij de 1-0, maar de aanvaller nam de bal niet helemaal goed mee, waardoor de kans verkeken was. PSV-aanvaller Cody Gakpo vond dat zijn ploeg pech had dat de goal maar niet wilde vallen.

Bekijk hieronder de reactie van Cody Gakpo en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

PSV was beter dan de Oostenrijkers en kreeg genoeg kansen. Al moest het in de tweede helft tweemaal bijna een tegentreffer incasseren. LASK kwam akelig dicht bij een doelpunt, maar tot ieders opluchting in het Philips Stadion viel die goal niet.

Aan kop
PSV blijft, ondanks het gelijke spel, koploper in groep D met zeven punten uit drie duels en staat er halverwege dus goed voor om ook na de winterstop actief te zijn in Europa. "Als je aan kop staat, kun je niet anders dan tevreden zijn", zegt Gakpo daarover. "Maar we hadden vandaag veel betere zaken kunnen doen dan dat het uiteindelijk is geworden."

Maar de ambities van PSV reiken verder dan puur en alleen de overwintering in Europa. De Eindhovenaren willen meer. Zo vertelde Steven Bergwijn afgelopen woensdag al dat hij de Europa League wil winnen met PSV. En dat is geen gekke gedachte, zo vindt ploeggenoot Gakpo.

Bekijk hieronder de reactie van Gody Gakpo en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

PSV speelt komende zondag alweer in de eredivisie. Dan komt AZ op bezoek in Eindhoven. Over twee weken zal de ploeg van Mark van Bommel weer in actie komen in de Europa League. PSV zal dan afreizen naar Oostenrijk om het opnieuw op te nemen tegen LASK Linz.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.