Dartskampioenen pas op: Danny en Wesley van Trijp komen eraan

26 oktober 2019 om 10:30
Danny (links) en Wesley van Trijp.
Danny (links) en Wesley van Trijp.
Ze darten pas drie jaar, maar kloppen al wel op de deur bij de PDC. Danny en Wesley van Trijp uit Etten-Leur hopen ooit op het grote WK te staan, maar hebben nog wel even te gaan om dat doel te kunnen bereiken, zo zeggen ze zelf.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Bekijk hieronder de video en maak kennis met Danny en Wesley van Trijp (en lees daarna verder).

Wachten op privacy instellingen...

Op 4 november mag de tweeling het al in het 'klein' gaan proberen, want dan staat namelijk het PDC jeugd WK op de rol. Maar de grote droom blijft natuurlijk om ooit in Alexandra Palace te gooien in december, wanneer daar traditiegetrouw het WK Darts wordt gespeeld.

'Best wel leuk'
Maar het begon allemaal dus pas drie jaar geleden voor de nu 22-jarige broers. "Op onze negentiende verjaardag gingen we een pijltje gooien en dat was eigenlijk best wel leuk. Ik won toen uiteindelijk ook nog", zegt Danny. "En daarna zijn we steeds meer gaan oefenen en ook competitie gaan gooien en daarna is het beter en beter gegaan."

Bekijk hieronder de video en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Het talent van pijltjes gooien hebben de broers niet van hun vader of moeder. "Eigenlijk dart er niemand in onze familie, dus we hebben geen idee waardoor wij het wel enigszins kunnen", zegt Wesley.

Band
Door het darten zijn ze vaak samen op pad. Danny en Wesley gooien vooral in Nederland, Duitsland en Engeland. Maar worden ze nou nooit moe van elkaar? "Nou, niet echt, al hebben we natuurlijk wel eens ruzie", zegt Wesley. Broer Danny vult hem aan. "Onze band is gewoon goed en ik vind het leuk om samen te gooien, maar we hebben er niet voor niets voor gekozen om bij andere verenigingen te gaan gooien."

Komende jaren?
Volgens Danny en Wesley zal het nog wel even duren voordat we hen kunnen gaan zien tijdens het grote WK. "We hopen snel een tourkaart te veroveren en van daaruit verder te kijken. Maar natuurlijk willen we dolgraag naar het WK en uiteindelijk echt geld verdienen met darten."

 

Wachten op privacy instellingen...