Automobilist rijdt banden lek op begraven spijkerplank in de bossen bij Heeze: 'Echt heel erg'

27 oktober 2019 om 10:17
nl
Een automobilist is zaterdagmiddag op een spijkerplank gereden op een zandpad in de bossen van Heeze. Hij hield er vier lekke banden aan over. In totaal lagen er twee planken begraven in de buurt van café en manege de Meijldijk. "Als één van onze paarden er in gaat staan, dan is hij zijn hele leven lang kreupel", aldus eigenaar Wim van Meijl.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De vondst werd gemeld bij de lokale nieuwssite Heeze24. Die schrijft dat het om planken van ongeveer een bij een meter gaat met bijna 150 grote spijkers erin. De planken zaten onder de grond en de spijkers staken er net bovenuit.

Wachten op privacy instellingen...

Het is niet bekend wie de spijkerplanken heeft neergelegd. De vondst zou gemeld zijn bij de politie, die nu op zoek is naar getuigen.

'Echt heel erg'
Van Meijl heeft ook geen idee wie de planken er heeft neergelegd en waarom. "Het is niet zo dat we hier veel last hebben van motorcrossers. Dus ik denk niet dat iemand ze er daarom heeft verstopt. Waarom dan wel weet ik ook niet. Ik weet wel dat het heel gevaarlijk is voor onze paarden. Ik vind dat echt heel erg", aldus Wim.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.