Dode in drugslab in tuincentrum Den Dungen is een 36-jarige Limburger

27 oktober 2019 om 14:15
nl
De man die om het leven kwam bij een explosie in een drugslab in een voormalig tuincentrum in Den Dungen is een 36-jarige man uit Kerkrade. De Limburger was vermoedelijk in het lab aan het werk toen er iets misging in het productieproces, zo meldt de politie.
Profielfoto van Peer van den Heuvel
Geschreven door

Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) hebben uitgebreid technisch onderzoek verricht in en om het lab. Pas aan het einde van de zaterdagmiddag was dat onderzoek afgerond en het lab ontruimd. Inmiddels is de locatie vrijgegeven.

Volgens de politie ging het om een zogenoemd ‘omzettingslab’ waar grondstoffen werden gemaakt voor de productie van harddrugs. Het politieonderzoek gaat de komende tijd nog verder.

Gewonde man
Vrijdag werd ook een gewonde en verwarde man gevonden op de Poeldonk in Den Dungen. Uit het onderzoek is nog niet gebleken dat hij iets met het drugslab te maken had.

Het voormalige tuincentrum werd naast het drugslab ook nog gebruikt voor de verkoop van exclusieve bloempotten. Dat zou dagelijks nog tientallen klanten hebben getrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.