ANWB'er Raymond redde 'toevallig' hoogbejaarde vrouw die 18 uur lang in haar auto vastzat

28 oktober 2019 om 12:20
nl
De 89-jarige mevrouw die afgelopen zondag na achttien lange uren uit haar auto in een sloot werd gered, heeft volgens haar redder een engeltje op haar schouder gehad. ANWB-medewerker Raymond Budde (40) kwam haar bij toeval tegen. Het had heel anders af kunnen lopen met de vrouw. “Dit gaat mij nog heel lang bijblijven”, zegt Raymond.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De vrouw belandde afgelopen zaterdag al in een sloot bij de afrit van de A59 bij Dussen. Vanaf de weg was haar auto helemaal niet zichtbaar. Ze kon niemand bellen omdat haar telefoon doorweekt was en ze kon op eigen kracht niet uit de auto komen.

Toevallig
Raymond had zondagmiddag toevallig een pechgeval aan de andere kant van het weiland toen iemand meende een auto te zien in de sloot. “Ik ging uiteraard kijken en ik dacht eerst dat het een achtergelaten voertuig was omdat het portier en de achterklep openstonden. Maar toen zag ik een mevrouw bewegen en gingen alle alarmbellen af”, vertelt hij.

De hoogbejaarde vrouw was goed aanspreekbaar, zegt Raymond. “Ik ben op de achterbank gaan zitten en ze zei meteen: ‘Wat ben ik blij om jou te zien’. Ze vertelde dat ze de avond ervoor al in de sloot was beland. Dat was heel onwerkelijk. Toen heb ik meteen de hulpdiensten gebeld.”

De auto was tot de stoelen volgelopen met water, maar omdat de auto schuin stond, bleef de bestuurderskant gelukkig grotendeels droog. “Ze had wel natte voeten en was onderkoeld. Ik ben snel een jas uit mijn bus gaan halen en heb die over haar heen gelegd. Gelukkig waren de hulpdiensten er heel snel.”

Niemand zag haar
Raymond is zich ervan bewust dat het heel anders af had kunnen lopen met de mevrouw. Er zijn talloze auto’s voorbij gereden, maar niemand heeft haar auto gezien. “Ik was ook langs die afrit gereden en ik let altijd extra op bandensporen, maar zelfs ik heb helemaal niks gezien.”

Hij werkt al zeventien jaar voor de ANWB, maar dit gaat hem nog lang bijblijven, denkt hij. “Ik kom daar vaak dus ik weet zeker dat ik telkens wanneer ik die afslag neem, weer terugdenk aan dat moment.”

De mevrouw maakt het volgens de politie naar omstandigheden goed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.