CZ waarschuwt voor valse e-mails over betalingsachterstand: ‘Nauwelijks van echt te onderscheiden’

28 oktober 2019 om 13:56
nl
Zorgverzekeraar CZ waarschuwt voor valse e-mails over een betalingsachterstand. Volgens CZ zijn de mails sinds een paar dagen in omloop en zijn ze nauwelijks van echt te onderscheiden. De zorgverzekeraar geeft aan dat er via de e-mails gevraagd wordt om een specifiek bedrag, namelijk 331,74 euro.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De zogenaamde betalingsachterstand moet volgens de valse e-mail heel snel betaald worden, terwijl CZ een langere betalingstermijn hanteert. Daarnaast staat er een onbekend relatienummer is de e-mail.

Volgens een woordvoerder zijn er sinds zaterdag al tientallen meldingen binnengekomen bij de klantenservice van CZ. Hoeveel mensen de valse e-mail ontvangen hebben, is niet duidelijk. "Wij sturen nooit dat soort e-mails. In het betaalverzoek staat ook dat de rekening binnen een dag betaald moet worden, dat doen wij nooit. Daarnaast worden mensen als ze op de link klikken doorgestuurd naar de Bunq-bank, wij werken met iDeal", aldus de woordvoerder.

Uitzoeken
CZ zoekt nog uit wie er achter de valse e-mails zit. Bij twijfel over de echtheid van een e-mail, kunnen mensen het beste contact opnemen met de zorgverzekeraar, aldus CZ.

De meldingen komen uit het hele land. Ook mensen die helemaal geen klant zijn van CZ hebben de e-mail ontvangen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.