Dzieki!, NAC-supporters bedanken Poolse bevrijders met mega-spandoek op tribune - Omroep Brabant

Dzieki!, NAC-supporters bedanken Poolse bevrijders met mega-spandoek op tribune

29 oktober 2019 om 21:59
nl
Het doek werd getoond voor de wedstrijd tegen Emmen.
Het doek werd getoond voor de wedstrijd tegen Emmen.
De supporters van NAC hebben dinsdagavond een groot spandoek van de tribunes laten rollen om de Poolse bevrijders van hun stad Breda te bedanken. In het kader van 75 jaar bevrijding viel er 'Dzieki' te lezen op het megadoek van 40 x 24 meter. Dat betekent dank in het Pools. De letters werden gevormd door de namen van de Poolse soldaten die in Breda en omgeving zijn gesneuveld.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Het Rat Verlegh stadion was dinsdagavond bij de bekerwedstrijd NAC-FC Emmen (waarin NAC met 3-2 stuntte) eenmalig omgedoopt tot Stanislaw Maczek Stadion, naar de generaal die de Poolse 1e pantserdivisie aanvoerde bij de bevrijding van de stad Breda. De gevel van de voetbaltempel was er speciaal voor aangepast.

Aftrap
Om stil te staan bij de bevrijding van Breda en degenen die hun levens hebben geriskeerd of hebben gegeven, kreeg ook de aftrap van het duel een speciaal Pools tintje. Die werd namelijk symbolisch gedaan door de nabestaanden van twee Poolse soldaten die Breda hebben bevrijd.

Bekijk de video waarin te zien is hoe het megadoek van de tribunes bij NAC afrolt:

Wachten op privacy instellingen...

Hoogtepunt
Een groots eerbetoon was toen al achter de rug. Het moment dat het megadoek, bedacht en gemaakt door supportersgroep Breda Loco's, van de tribune afrolde was indrukwekkend. Het avondje NAC was daarmee zeker een hoogtepunt van de vele activiteiten rondom de viering van 75 jaar bevrijding.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.