Koningin Máxima bij de start van project in Den Bosch dat mensen uit de schulden moet krijgen

30 oktober 2019 om 08:03
nl
Koningin Máxima is woensdagochtend in Den Bosch bij de presentatie van de 'Schuldhulproute'. In de Verkadefabriek praat ze met vertegenwoordigers van banken, bedrijven en met mensen die in de schulden hebben gezeten. De nieuwe aanpak die besproken wordt moet leiden tot eerdere en effectievere aanpak van financiële problemen.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

De Nederlandse Schuldenhulproute is bedacht om zo snel mogelijk de problemen te onderkennen en daarmee te voorkomen dat mensen nog verder in de schulden komen. De bedoeling is dat banken, bedrijven en instellingen die merken dat hun klanten een betalingsachterstand hebben, hen wijzen op hulpmogelijkheden of begeleiding.

Volgens Ron Steenkuil van de Nederlandse Schuldenhulproute is Koningin Máxima min of meer de geestelijk moeder van dit initiatief.

Wachten op privacy instellingen...

Schuldenhulproute
"Máxima zet zich al langer in voor de bestrijding van schulden en zei ooit dat er in Nederland op dit gebied zoveel hulpverleningsinstanties zijn, dat je daardoor nauwelijks meer de bomen door het bos zag. Die versnippering proberen we hiermee aan te pakken."

Want mensen met schulden zullen door de deelnemende banken, bedrijven en organisaties als woningcoöperaties bij structurele betalingsachterstanden geattendeerd worden op de Schuldenhulproute, die hulp op maat kan aanbieden. Variërend van een online advies tot intensieve persoonlijke hulpverlening.

Bijval veel organisaties
ABN Amro, Rabobank, ING en Volksbank hebben al aangegeven hieraan mee te doen. Via dit symposium in Den Bosch worden ook andere bedrijven die vaak te maken hebben met mensen met betalingsachterstanden, opgeroepen zich aan te sluiten. Het gaat dan bijvoorbeeld om woningcorporaties, energiebedrijven, zorgverzekeraars, telecombedrijven en webwinkels.

De gemeente Den Bosch heeft hier al een voorschot op genomen met de EHBG, oftewel Eerste Hulp bij Geldzaken. Bij dit loket kun je aankloppen met vragen over financiële problemen. Gehoopt wordt dat hierdoor financiële problemen sneller worden onderkend en aangepakt.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.