Efteling wil met 14.300 zonnepanelen op de parkeerplaats energie voor het park opwekken

30 oktober 2019 om 12:09
nl
De Efteling wil in de toekomst klimaatneutraal zijn en de bezoekers wat meer bieden op bepaalde parkeerplaatsen. Het attractiepark heeft daar iets op gevonden. Het park wil een parkeerterrein bouwen vol carports met 14.300 zonnepanelen.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Het plan is voor parkeerterrein M. Die parkeerplaats ligt het verst van de ingang van de Efteling. De overkapping heeft een oppervlakte van 23.000 vierkante meter en er is plaats voor 1436 auto’s. Het park heeft een vergunning aangevraagd bij de gemeente.

Plan voor 2030
Er is gekozen voor zonnepanelen omdat de Efteling het attractiepark klimaatneutraal wil maken. “We willen een deel van de energie die we nodig hebben, zelf opwekken. Deze zonnepanelen zijn goed voor 14 procent. Vanaf 2030 willen we klimaatneutraal zijn”, vertelt woordvoerster Laura van den Bos van de Efteling.

Er is voor verschillende redenen gekozen voor parkeerterrein M. “Als bezoekers verderop parkeren, willen wij ze graag meer comfort bieden. Als je onder de overdekte parkeerplaats staat hoef je in de winter niet te krabben en in de zomer blijft de auto koeler.”

Volgend jaar
De Efteling heeft nog geen goedkeuring voor de zonnepanelen, maar ze hopen volgend jaar te beginnen met de bouw.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.