Alberto Stegeman toont aan: puinhoop bij Tilburgse schietclub, vergunning ingetrokken

30 oktober 2019 om 19:12
nl
Schietvereniging Trefzeker in Tilburg heeft voorlopig haar kruit verschoten. De politie heeft een tiental wapens 'in bewaring genomen', zo bevestigt een woordvoerder van de politie. Ook is de vergunning ingenomen. Aanleiding zijn onregelmatigheden bij de club die aan het licht kwamen door onderzoeksjournalist Alberto Stegeman.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

De Telegraaf meldt dat Stegeman voor zijn tv-programma Undercover op onderzoek ging. De journalist kwam erachter dat de vereniging 'het niet zo nauw neemt met de regels'. Zondagavond, 3 november, om acht uur wordt het programma Undercover uitgezonden.

Stegeman laat aan het landelijke dagblad weten dat de wapens bij de vereniging 'voor het oprapen lagen'. Volgens hem was er vrije doorgang naar een wapenkast. "Personen kunnen dus in principe vanaf de straat doorlopen naar de wapens", aldus Stegeman in De Telegraaf.

Op de website van de Telegraaf zijn de eerste beelden te zien van de undercoveractie.

Verborgen camera
Met verborgen camerabeelden onthult het tv-programma dat mensen bij de club kunnen leren schieten zonder zich te hoeven legitimeren. Terwijl iedere schietvereniging verplicht is te vragen naar een identificatiebewijs. Volgens Stegeman liep tijdens een oefensessie een instructeur zelfs weg en liet deze een doorgeladen wapen onbeheerd achter.

Toezichthouder
Een woordvoerder van de politie bevestigt dit verhaal, maar benadrukt dat de wapens 'niet op strafrechtelijke basis zijn ingevorderd'. "We hebben de wapens wel tijdelijk in beheer genomen, totdat alles goed is geregeld. Dat is onze taak als toezichthouder."

Bij SV Trefzeker aan de Enschotsestraat was woensdagavond niemand bereikbaar voor commentaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.