Video

Minister biedt geëmotioneerd excuses aan voor fouten met Stint: 'Ik voel diepe verantwoordelijkheid'

30 oktober 2019 om 19:42
nl
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft in de Tweede Kamer excuses aangeboden voor het tekortschieten van haar departement bij de toelating van de Stint. "Er zijn fouten gemaakt. Dat is pijnlijk en daar bied ik mijn excuses voor aan", zei ze, zichtbaar geëmotioneerd. Volgens de NOS reageerde een van de nabestaanden vanaf de publiek tribune met een duidelijk hoorbaar dank u!.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Ruim een jaar geleden kwamen vier kinderen om het leven bij een ongeluk met de elektrische bolderkar in Oss. Deze maand concludeerde de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) dat er bij het toelaten van de Stint op de rijweg grote fouten zijn gemaakt.

De verkeersveiligheid stond niet voorop, de politiek wilde vooral ruim baan geven aan innovatieve vormen van vervoer, zegt de raad. Van Nieuwenhuizen neemt die conclusie over. "De Stint had in die vorm nooit mogen worden toegelaten."

Bekijk hieronder de beelden met de verklaring van minister Van Nieuwenhuizen. Hierop is ook te zien dat de minister tegen de persoon die 'dank u' riep, zegt dat ze blij is dat hij zo reageert.

Wachten op privacy instellingen...

Gruwelijk gefaald
De oppositie in de Tweede Kamer vroeg in het debat nadrukkelijk om excuses van de minister, voor de nabestaanden van de slachtoffertjes. "De overheid heeft gruwelijk gefaald", zei Kamerlid Suzanne Kröger van GroenLinks.

"Ik voel de diepe verantwoordelijkheid hier lering uit te trekken", zei minister Van Nieuwenhuizen. Die verantwoordelijkheid rust zwaar op haar. "Als een paard op mijn borstkas."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.