RKC toont karakter maar verliest toch van Heracles, Willem II wel door in KNVB-beker

30 oktober 2019 om 20:31
RKC Waalwijk heeft ook in het KNVB-bekertoernooi niet de eerste zege van het seizoen kunnen afdwingen. De hekkensluiter in de eredivisie, met slechts één punt uit elf duels, toonde karakter in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Aan een nieuwe nederlaag viel echter niet te ontkomen: 4-3. Willem II wist vrij gemakkelijk te winnen bij de amateurs van HV&CV Quick: 0-4.
Profielfoto van Cor Bouma

Voor de Tukkers kwamen Cyriel Dessers en Silvester van der Water in de eerste helft tot scoren. Darren Maatsen zorgde vlak voor de pauze voor een ruststand van 2-1.

In de 53e minuut bracht Sylla Sow RKC verrassend op gelijke hoogte, maar kort daarna zette opnieuw Dessers de thuisploeg weer op voorsprong (3-2). Uit een strafschop herstelde Clint Leemans nogmaals het evenwicht. Van der Water leidde zijn ploeg met zijn tweede goal in de spectaculaire bekerwedstrijd naar de tweede ronde: 4-3. RKC probeerde nog de 4-4 en dus een verlenging eruit te slepen, maar echte kansen kregen de Waalwijkers niet meer.

Beide ploegen spelen komende zaterdag voor de competitie opnieuw tegen elkaar. Heracles, de nummer zeven van de eredivisie, gaat dan in Waalwijk op bezoek.

Winst Willem II
Willem II had in Den Haag geen kind aan gastheer HV&CV Quick. Aan de hand van uitblinker Mike Trésor Ndayishimiye, die liefst driemaal scoorde, wonnen de Tilburgers uiteindelijk met 0-4. Paul Gladon maakte de vierde voor de Tricolores.

De eerste treffer viel al na een paar minuten spelen, binnen een kwartier was het 0-2. Willem II nam vervolgens gas terug, waardoor het in het koude Den Haag geen leuk schouwspel werd voor de aanwezige toeschouwers. In de matige tweede helft zorgde Ndayishimiye met zijn derde treffer en een zeer fraaie assist op de vierde Willem II-treffer nog voor twee hoogtepunten.

Vaste groep
Trainer Adrie Koster koos tegen de ploeg uit de Derde Divisie voor nagenoeg zijn vaste basisploeg. Pol Llonch was geschorst en werd vervangen door Jhonny Quiñonez. Alleen Jordens Peters kreeg rust, zijn plek werd ingenomen door Victor van den Bogert. De twintigjarige verdediger mocht zo voor het eerst sinds maart van dit jaar weer eens spelen in de hoofdmacht van de Tricolores.