Inval FIOD in Valkenswaard en Cranendonck vanwege verdenking witwassen

31 oktober 2019 om 07:03
nl
De FIOD heeft woensdag een huis in de gemeente Valkenswaard en een bedrijf in de gemeente Cranendonck doorzocht. Dit gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar een 54-jarige man die zo'n 800.000 euro buiten het zicht van de autoriteiten wilde houden. Dat maakte de fiscale opsporingsdienst donderdagochtend bekend.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De financiële structuren waarvan de man gebruikmaakte, kwamen naar voren in de Panama Papers. Er is administratie in beslag genomen.

Witwassen
De FIOD onderzoekt Luxemburgse bankgegevens over financiële dienstverleners. Zij zouden constructies hebben aangeboden waarmee geld buiten het zicht van de Nederlandse Belastingdienst zou kunnen blijven. De zakelijk dienstverlener Mossack Fonseca, spil in de Panama Papers-affaire, zou hierbij zijn betrokken.

Eerder liet de FIOD weten al bezig te zijn met vijf strafrechtelijke onderzoeken naar witwassen via constructies die bekend werden via de Panama Papers. Dit is een grote verzameling vertrouwelijke documenten over onder meer mogelijke belastingontduiking, die in 2015 werd toegespeeld aan de pers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.