Hond Conan krijgt heldenontvangst bij Donald Trump na rol bij uitschakeling van terroristenleider

31 oktober 2019 om 08:58
nl
De militaire werkhond Conan, die betrokken was bij de uitschakeling van IS-kopstuk Abu Bakr al-Baghdadi, krijgt een heldenontvangst in Washington. Volgens de Amerikaanse president Donald Trump verlaat de hond 'ergens volgende week het Midden-Oosten om naar het Witte Huis te komen'.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

President Donald Trump toont in een tweet een bewerkte foto van Conan die door hem zogenaamd een medaille krijgt omgehangen. De hond raakte bij de aanval op Baghdadi gewond, maar is intussen weer aan het werk, zei het ministerie van Defensie eerder deze week.

Het dier werd korte tijd opgeleid in Best. Marco van Hoof van Hondenadvies Centrum Nederland herkende de hond meteen toen die in nieuwsprogramma's op televisie te zien was.

Wachten op privacy instellingen...

In het hondencentrum wordt getest of een hond de stress aankan en het juiste karakter heeft om ingezet te worden voor politie of leger.

Het Pentagon gaf woensdag videobeelden vrij van de aanval in Syrië, waarbij de IS-leider zichzelf met een bomvest opblies in een tunnel. Dat hij daarbij zou hebben 'gejammerd, gehuild en geschreeuwd', zoals Trump eerder beweerde, kwam daar niet uit naar voren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!