Tieners roven 300 euro uit auto van 16-jarige jongen die net is opgepakt na achtervolging - Omroep Brabant

Tieners roven 300 euro uit auto van 16-jarige jongen die net is opgepakt na achtervolging

31 oktober 2019 om 12:02
nl
Twee tieners hebben woensdagmiddag in Roosendaal een automobilist beroofd die kort daarvoor door de politie was aangehouden. Het tweetal (14 en 15) sloeg zijn slag toen de 16-jarige jongen in een politieauto zat die hem naar het bureau moest brengen.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

De arrestatie van de 16-jarige jongen volgde op een wilde achtervolging. De politie had de jongen een stopteken gegeven, maar die trapte vervolgens het gaspedaal in. Het lukte de agent om de jonge automobilist op de Doctor Schaepmanlaan te laten stoppen.

Tijdens de aanhouding van de jongen, zagen twee jongens van 14 en 15 jaar oud kans om geld uit de auto te stelen waarin de 16-jarige jongen reed. De agent had dit niet gezien, maar enkele omstanders wel.

Hennep en mes
Een andere eenheid ging op zoek naar de tieners, die waren weggefietst. Na een achtervolging werden ze op het Doctor Poelsplein achterhaald. Ze hadden ruim driehonderd euro bij zich. De twee hebben de nacht in de cel doorgebracht. Donderdag worden ze verhoord.

In de auto van de 16-jarige jongen werden twee gripzakjes met hennep gevonden en een mes. De jongen had geen rijbewijs. Met een proces-verbaal op zak mocht hij woensdagavond het politiebureau weer verlaten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.