Moeder ontzet over mishandeling zoon: 'Hij wilde ruzie voorkomen, maar werd geschopt door 8 jongens'

1 november 2019 om 16:05
nl
Een 23-jarige man uit Boxtel die afgelopen zaterdag rond één uur na afloop van het Halloween-festival Smèrrig in Den Bosch een ruzie wilde voorkomen, heeft dat met een paar flinke klappen en schoppen moeten bekopen. Terwijl hij de kemphanen uit elkaar wilde halen, werd hij met ‘iets’ met volle kracht van achteren op zijn hoofd geslagen en raakte bewusteloos. Liggend op de grond werd hij ook nog eens geschopt door een groep jongens.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Een hechting in zijn wenkbrauw, een hersenschudding, flinke zwellingen in de nek en een rit naar het ziekenhuis die het slachtoffer zich niet meer herinnert. Het is de trieste balans van het voorval in de omgeving van de Brabanthallen in Den Bosch.

Moeder Maaike van Aarle kan een kleine week na de vechtpartij al iets beter naar de beelden kijken. Een paar dagen geleden nog niet. 'Ik vond de beelden schokkend, omdat het mijn kind was die daar lag', schreef ze op Facebook, wetende dat haar zoon ook nog door zo'n acht personen was geschopt. Haar moederhart brak en ze plaatste het filmpje op Facebook. Daarin roept ze getuigen en bedrijven in de omgeving op om filmpjes en camerabeelden te delen.

De lastige momenten hebben plaatsgemaakt voor opluchting en woede. "Als moeder ben ik blij dat zo is afgelopen. Ik vind wel dat iemand die zoiets doet er niet zo maar mee weg kan komen", vertelt Maaike.

Haar zoon, die zijn naam liever niet in de media ziet, heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Zijn moeder hoopt dat camerabeelden en filmpjes iets opleveren over de aanleiding van de mishandeling en de daders.

Reactie Smèrrig
Op Facebook laat de organisatie van Smèrrig weten geschokt te zijn door de mishandeling. 'Wij betreuren dit ten zeerste, keuren dit totaal af én tolereren dit soort gedrag niet. Smèrrig staat voor vrijheid, vrolijkheid, eenheid en respect voor iedereen. Ongeacht geaardheid, kleur, lengte of hoe veel bier je kan drinken', is te er te lezen.

Wachten op privacy instellingen...

De politie laat weten dat er nog niemand is opgepakt en dat er nog geen concrete aanknopingspunten zijn in het onderzoek. Ook de politie hoopt dat er door de camerabeelden iets meer duidelijk wordt over de daders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.