85 vaten met mogelijk drugsafval gevonden in Prinsenbeek

1 november 2019 om 11:40
nl
Er is geen drugsafval of andere gevaarlijke troep gelekt uit vaten die vrijdagmorgen in het buitengebied in Prinsenbeek zijn gevonden. Dit meldt een woordvoerder van Waterschap Brabantse Delta. Hij zei ook dat het om 85 vaten gaat. Eerder werd gemeld dat het ongeveer zeventig vaten betrof. Het gaat mogelijk om afval van een drugslaboratorium.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De vondst werd gedaan aan De Hillen, vlakbij de rivier de Mark. In Brabant worden regelmatig hennepkwekerijen, drugslabs en/of sporen ervan aangetroffen.

Vier vaten in sloot

Waterschap Brabantse Delta heeft een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) gestuurd om te kijken wat er ligt en wat ermee moet gebeuren. Vier vaten lagen in het water, metingen wezen uit dat ze niet hebben gelekt. Personeel van Strukton Milieutechniek had ondertussen de sloot afgesloten van de rest van het omliggende water en heeft de vaten uit de sloot gevist. Ook de gemeente Breda, de politie en de brandweer zijn in actie gekomen.

Het is niet bekend hoe lang de vaten er hebben gelegen. De woordvoerder van de politie hoopt dat getuigen zich melden, “al is het maar om te weten wanneer het er nog niet lag.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.