Man (23) op bizarre manier beroofd: hij moest geld pinnen om eigen spullen terug te krijgen

2 november 2019 om 10:40
nl
Een 23-jarige man uit Tilburg is zaterdagochtend na het stappen op een heel vreemde manier beroofd op de Spoorlaan. Hij moest geld pinnen en dit afstaan aan de dader, terwijl hij eerder nog een normaal gesprek met diezelfde dader had gevoerd.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Het slachtoffer en de dader spraken elkaar die nacht eerder tijdens het stappen, zegt de politie. Er vond een normaal gesprek plaats tussen de twee.

Toen de 23-jarige Tilburger naar huis fietste, kwam hij iets voor zeven uur 's ochtends weer diezelfde jongen tegen op de Veemarktstraat. Ze raakten weer in gesprek, alleen verliep dit nu heel anders.

Fascinatie
Volgens de politie uitte de dader 'zijn fascinatie om iemand te beroven' en pakte hij vervolgens de telefoon en oordopjes uit de zakken van het slachtoffer. Daarna moest de man geld pinnen, anders zou de dader hem neersteken, zo dreigde hij.

Uiteindelijk pinde het slachtoffer het geldbedrag en ruilde hij dit geld tegen zijn gestolen telefoon en oortjes. De dader rende vervolgens met het geld weg in de richting van de parkeergarage. Het geschrokken slachtoffer deed aangifte.

De dader was een donkergetinte man van rond de twintig. Hij had zwart haar, droeg donkere kleding met een capuchon aan zijn jas en droeg een tasje om zijn nek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.