175.000 euro aan boetes voor bellen en appen bij controles vanuit touringcar

2 november 2019 om 12:52
nl
In vijf dagen tijd zijn er in Oost-Brabant meer dan 730 mensen bekeurd voor het gebruiken van hun smartphone tijdens het rijden. De controles gebeurden vanuit een touringcar op verschillende snelwegen.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Vanuit een touringcar controleren is volgens de politie effectief, omdat agenten hoog zitten en makkelijk in auto’s en vrachtwagens kunnen kijken. “De bus werd gevolgd door collega’s in onopvallende auto’s. Als we een (vrachtwagen)chauffeur met zijn smartphone achter het stuur zagen, gaven we dit door en werd die persoon door de collega’s staande gehouden en bekeurd.”

Ook andere boetes
Ook andere verkeersovertredingen werden bekeurd. In totaal bekeurde de politie ook nog 127 bestuurders voor andere uiteenlopende feiten, van bumperkleven tot snelheidsovertredingen.

“De noodzaak van zulke controles heeft zich ook de afgelopen week weer bewezen”, zegt de politie over de controles. De politie wil bewustwording creëren omdat het gebruik van een mobieltje tijdens het rijden een negatief effect heeft op het rijgedrag en op de reactiesnelheid.

Een boete voor het gebruiken van je telefoon onder het rijden kost je 240 euro. In totaal heeft de politie tijdens deze controles dus voor meer dan 175.000 euro aan boetes uitgeschreven aan smartphonegebruikers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.