Dansmarathon tegen kanker: 'Al is het een druppel op een gloeiende plaat, alle beetjes helpen'

2 november 2019 om 21:33
Van zaterdagochtend zot zaterdagnacht dansen voor Pink Ribbon (Foto: screenshot video)
Van zaterdagochtend zot zaterdagnacht dansen voor Pink Ribbon (Foto: screenshot video)
Al moeten ze dansen tot ze een ons wegen, ze doen het met liefde en plezier. Want ze vinden het leuk én het is voor het goede doel. Van zaterdagochtend tien uur tot zaterdagnacht één uur wordt door bijna tweehonderdvijftig Line Dancers uit heel Nederland in de Druiventros in Berkel-Enschot zo’n tweeduizend euro bij elkaar gedanst voor Pink Ribbon. En misschien nog wel meer, hoopt organisator Piet Pijnenburg (67) van Stichting Country Promotion Tilburg (SCPT).
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door
Jacky Goossens

Het is niet de eerste keer dat de stichting zich inzet voor het goede doel, vertelt Piet. “We doen dit al jaren. En nu dus voor Pink Ribbon." Pink Ribbon is een stichting die fondsen werft en aandacht vraagt voor borstkanker en borstkankerpatiënten. "Vanaf het moment dat we het doel van 2019 bekendmaakten, stroomden de aanmeldingen binnen. Maar ik begrijp dat wel, iedereen heeft op de een of andere manier wel te maken met kanker.”

Zelfs dansers uit België
De Line Dance marathon mag zich op Brabantse bodem afspelen, maar is beslist geen Brabants onderonsje. "De dansers komen echt overal vandaan: Zeeland, Rotterdam, Limburg en zelfs uit België", legt Piet uit. “En ik weet zeker dat ze het tot vannacht gaan volhouden, dat de laatste pas stopt als DJ Arthur zijn laatste nummer heeft gedraaid.”

Voor de duidelijkheid: de dansers lossen elkaar af, dus het is niet zo dat de ‘ochtendploeg’ 's avonds laat ook nog met de voetjes van de vloer moet. “Nee, dat zou te dol worden”, lacht Piet. “Onze oudste deelnemer is 87! En die doet nog vlot mee, maar kan natuurlijk geen vijftien uur achter elkaar dansen.”

Alles gaat naar Pink Ribbon
Er is van alles gedaan om zoveel mogelijk geld op te halen. “Alle inkomsten van deze dag gaan naar Pink Ribbon. De entreegelden à vier euro per persoon, de inkomsten uit de loterij die we hebben gehouden, inkomsten uit de horeca. Alles! Het blijft natuurlijk een druppel op een gloeiende plaat, maar alle kleine beetjes helpen.”

Het Brabants Buske ging zaterdagochtend langs bij De Druiventros en moest natuurlijk ook een dansje wagen:

Wachten op privacy instellingen...

 

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...