PSV'er Mohamed Ihattaren kiest voor toekomst in Oranje: 'Mijn moeder werd emotioneel'

3 november 2019 om 09:16
nl
PSV-voetballer Mohamed Ihattaren heeft gekozen. Hij wil international worden voor het Nederlands elftal. Hij verkiest Oranje boven het nationale voetbalelftal van Marokko.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik heb er lang over nagedacht", laat Ihattaren weten. "Ik heb het er veel met mijn familie over gehad. Er is ook veel gebeurd in de tussentijd. Uiteindelijk zijn we tot de beslissing gekomen om voor het Nederlands elftal te kiezen. Omdat de KNVB veel voor me heeft gedaan in de jeugdelftallen. Voor mijn moeder was het ook direct een goed gevoel. Ze werd ook emotioneel. Dat zegt heel veel en dan is de keuze vrij makkelijk."

Wachten op privacy instellingen...

'Geweldige ontwikkeling'
Bondscoach Ronald Koeman is blij met de beslissing van Ihattaren."Mo is een heel jonge speler die een geweldige ontwikkeling doormaakt en inmiddels vast in PSV 1 speelt. Dit soort talenten wil je behouden voor het Nederlandse voetbal en gelukkig heeft hij de keuze voor Oranje gemaakt."

Wachten op privacy instellingen...

Ihattaren is pas 17 jaar en hij wordt gezien als een van de grootste talenten in Nederland. Vandaar dat zowel de KNVB als de Marokkaanse voetbalbond er alles aan deden om hem over te halen om voor hun land international te worden. Ihattaren debuteerde eind januari als 16-jarige in de Eredivisie , in de wedstrijd tegen FC Groningen. Dit seizoen groeide de middenvelder uit tot een vaste waarde.

Ihattaren stelde zijn beslissing voor welk nationaal elftal hij wilde uitkomen enkele weken uit, omdat zijn vader ernstig ziek was. Zijn vader overleed begin oktober.

Niet iedereen is blij met de keuze van Ihattaren:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.