Video

Tot 16.30 uur geen treinen tussen Den Bosch en Utrecht door kapot spoor

4 november 2019 om 08:24
nl
Er rijden sinds maandagmorgen halftwaalf geen treinen tussen Den Bosch, Geldermalsen en Utrecht. Ter hoogte van Geldermalsen is een spoorstaaf kapot, zo laat een woordvoerder van ProRail weten. "Deze moet gerepareerd worden waardoor er vanmiddag geen treinverkeer mogelijk is." De NS verwacht dat reizigers in elk geval tot halfvijf rekening moeten houden met vertraging.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Sinds maandagochtend vroeg reden er op het traject Den Bosch - Utrecht al veel minder treinen. Reizigers tussen Amsterdam Centraal en Den Bosch/Eindhoven kunnen het beste reizen via Rotterdam Centraal. De extra reistijd kan oplopen tot 45 minuten. Eerder was het advies voor reizigers tussen Utrecht en Den Bosch om te reizen via Arnhem. Door een aanrijding op dat traject is deze optie echter vervallen.

"Er moeten onderdelen gehaald worden om een deel van het spoor te herstellen", zo legt de NS uit. Om het spoor vervolgens te herstellen moeten monteurs op het spoor aan de slag. Daardoor kunnen er maandagmiddag helemaal geen treinen rijden tussen Den Bosch en Utrecht.

Wachten op privacy instellingen...

Tussen halftwaalf en vier uur
Tussen halftwaalf en vier uur rijden er tussen Den Bosch en Geldermalsen helemaal geen treinen. Er worden bussen ingezet.

Ook tussen Den Bosch en Utrecht rijden er tussen halftwaalf en vier uur geen intercity's. En tussen Amsterdam en Eindhoven rijden er geen rechtstreekse intercity's.

Wachten op privacy instellingen...

Tot halftwaalf reden er tussen Den Bosch, Geldermalsen en Utrecht al veel minder treinen. Dat gold ook voor het aantal intercity's tussen Utrecht en Amsterdam

Zware belasting oorzaak
ProRail laat weten dat spoorstaven wel vaker kapot gaan. "Dat gebeurt door zware belasting", zegt een woordvoerder. "Helaas is het nu op een vervelende plek gebeurd." De breuk werd maandagochtend heel vroeg geconstateerd tijdens een inspectie van het spoor in de buurt van Geldermalsen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.