Schoonmaker vindt handgranaat in de vriezer van een huis in Roosendaal: 'Ik schrok me dood'

4 november 2019 om 11:07
nl
“Ik schrok me dood.” Dat vertelt Diliana Elvers-Gijzen van schoonmaakbedrijf De Cleaning Pro. Met drie collega's was ze bezig een huis leeg te ruimen aan het Jordaensplein in Roosendaal. Tot haar grote verbazing vond ze daar maandagochtend, in de vriezer nota bene, een handgranaat.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De politie bevestigde maandagochtend de vondst van 'een mogelijk handgranaat'. Een woordvoerder liet weten dat een explosievenexpert naar het adres werd gestuurd. Rond kwart voor een, had deze expert zijn werk gedaan. Het bleek te gaan om een oude granaat die geen gevaar opleverde. "De bewoner was een verzamelaar", geeft de politie aan.

Toen Diliana de granaat vond, haalde ze direct haar collega’s erbij. Samen hebben we besloten de politie te bellen. “Die gaven aan dat ze een expert zouden sturen." In de tussentijd pakte Diliana de granaat zelf op en legde ze deze in een afgesloten container die vanwege de werkzaamheden voor de deur stond. “En vervolgens zijn we weer verder gegaan met ons werk”, vertelt Diliana, de eigenaar van het schoonmaakbedrijf, koelbloedig. “Ik ben niet zo bang aangelegd."

'Voor het eerst'
Het huis wordt volgens Diliana leeggehaald omdat de bewoner is overleden. “Daarvoor worden we wel vaker ingeschakeld”, legt ze uit. “We maken heel wat mee. Maar het is voor het eerst dat we een granaat vinden”, zegt ze.

Op het moment dat we Diliana spraken, rond halfelf, was de explosievenspecialist van de politie nog niet ter plekke. En Diliana en haar collega’s zijn dus gewoon weer aan het werk gegaan. Niet gevaarlijk, volgens haar. "De granaat ligt in de afgesloten container. En we moeten toch door hier."

Andere waren al opgeruimd
"In principe is een handgranaat niet gevaarlijk. Als je de pin er maar niet uit trekt", liet een politiewoordvoerder weten. Inmiddels is dus gebleken dat de granaat geen gevaar oplevert. De EOD zal naar Roosendaal komen om de granaat op te halen.

De overleden bewoner had volgens een woordvoerder van de politie meerdere handgranaten in zijn bezit. Maar deze waren volgens hem al opgeruimd. De door de schoonmaker gevonden granaat 'lag echter op een niet zo'n voor de hand liggende plek'. Deze was eerder dan ook niet gevonden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.