Annet helpt minima en is in de race voor titel Brabander van het Jaar

21 november 2019 om 08:03
Annet helpt gezinnen die weinig te besteden hebben (foto: Imke van de Laar).
Annet helpt gezinnen die weinig te besteden hebben (foto: Imke van de Laar).
Annet Kremers uit Eindhoven helpt gezinnen die nauwelijks rond kunnen komen. Met haar stichting ‘Voor gezinnen met minder’ helpt ze deze mensen aan brood, kleding en speelgoed.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door
Imke van de Laar

De tafel van Annet Kremers ligt bezaaid moet speelgoed en chocoladeletters. Ze legt uit: "Ik ben pakketjes aan het maken voor sinterklaas. Want ook als ouders weinig geld hebben, verdienen de kinderen leuke cadeautjes."

Het begon allemaal met een pannenset die Annet gratis op Facebook zette. "Ik kreeg een berichtje van een moeder die de set graag wilde hebben. Toen ze langs kwam raakten we in gesprek. Ze vertelde me over haar leven. Ineens begon ze te huilen en zei ze: 'Ik kan ook helemaal niks met sinterklaas doen en met kerst.' Dat vond ik heel erg en het bleef zo hangen in mijn hoofd, dat ik besloot wat te gaan doen voor haar."

Eerlijk delen
Annet zette een oproep op Facebook. De reacties waren overweldigend. "Je wil niet weten wat ik allemaal voor die mevrouw heb gekregen. Zoveel dat ik besloot om ook iets voor andere mensen te gaan doen."

Sindsdien zamelt Annet overal waar ze maar kan, spullen in voor mensen die nauwelijks rond kunnen komen. Die verloot ze op een besloten Facebookpagina. "Mensen kunnen reageren onder wat zijn nodig hebben of leuk vinden. Dat wordt dan eerlijk verdeeld."

Bekijk hier wat Annet allemaal weggeeft:

Wachten op privacy instellingen...

 

Daar zullen ze blij mee zijn!
Annet helpt zo inmiddels zo’n 45 gezinnen in Eindhoven. Zoals de gezinnen van Gonny Aarts en Netty Verbeek.

Als Annet aan Netty een tas met sinterklaascadeautjes voor haar kleinkinderen overhandigt, roept ze enthousiast: "Ooo, daar zullen ze blij mee zijn!" Ze legt uit: "Normaal kan ik dit echt niet betalen."

Ook Gonny krijgt een flink tas met decembercadeautjes mee. Gonny: "Ik zit in de schuldsanering. Vooral in deze maand is het voor mij niet makkelijk. Maar dankzij Annet kan ik mijn kind toch een leuke pakjesavond geven."

Andere genomineerden
Wil je ook de andere genomineerden leren kennen? Hou onze website in de gaten of kijk op tv naar Brabant Nieuws. Daarin wordt iedere werkdag een genomineerde voorgesteld. Ook zal iedere dag een van de genomineerden te horen zijn in het radioprogramma Afslag Zuid.

Stemmen
Heb je een favoriet? Stemmen kan op www.omroepbrabant.nl/brabandervanhetjaar. De stembus is geopend van vrijdag 22 november 18.00 uur tot en met vrijdag 6 december 18.00 uur. Je vindt daar dan ook een overzicht van alle kandidaten.

Op eerste kerstdag zie je in een speciaal programma op Omroep Brabant TV wie de Brabander van het Jaar is geworden.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...