Man acht keer beschoten bij uit de hand gelopen drugsdeal: 9 en 2,5 jaar cel geëist

6 november 2019 om 15:44
De politie doet onderzoek na de schietpartij. (Archieffoto: Tom van der Put)
De politie doet onderzoek na de schietpartij. (Archieffoto: Tom van der Put)
Justitie heeft woensdag bij de rechtbank in Breda negen jaar cel geëist tegen 24-jarige man voor een ripdeal in Breda, waarbij een andere man acht keer werd beschoten. De verdachte uit Dordrecht was vorig jaar november naar een huis aan de Amerstraat gegaan om er drugs te kopen. Hij droeg toen een enkelband vanwege een eerdere veroordeling, zo bleek tijdens de rechtszaak.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De man uit Dordrecht kreeg eerder vanwege een geweldsincident vijf jaar gevangenisstraf opgelegd, waarvan twee jaar voorwaardelijk. De officier van justitie vindt dat hij deze twee jaar ook moet uitzitten.

'Medeverdachte 2,5 jaar cel in'
Een handlanger moet volgens de officier van justitie in Breda tweeënhalf jaar de cel in, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Deze 27-jarige man wordt beschuldigd van diefstal met geweld. Ook zou hij de vriend van de bewoonster van het huis met een mes hebben bedreigd. Deze vriend - en volgens justitie de verkoper van de verdovende middelen - werd door de andere verdachte onder vuur genomen.

Voor burgemeester Paul Depla was het gewelddadige incident reden om de woning te sluiten. In het pand vond de politie softdrugs. De inwoner van Dordrecht zou twintig tot vijftig gram drugs hebben willen kopen. De officier sprak van een onsamenhangend verhaal.

Wachten op privacy instellingen...