Video

Eerst de glimlach en dan het succes: veldrijdster Yara Kastelijn rijdt met veel plezier het EK

9 november 2019 om 10:00
nl
Yara Kastelijn maakte op jonge leeftijd veel indruk, maar kende vervolgens enkele mindere jaren. Het plezier was verdwenen toen ze meer en meer op de weg moest rijden. Ze koos ruim een jaar geleden voor een nieuwe stap in haar carrière: de focus ging weer op het veldrijden. Een goede keuze. De grote glimlach is terug bij de veldrijdster uit Neerkant. En met het plezier komen nu ook de overwinningen.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Ik ben drie jaar zoekende geweest”, zegt de 22-jarige veldrijdster. “Ik ben naar de weg gegaan, maar dat vond ik niet zo leuk. Vorig jaar ben ik teruggegaan naar het veld. En ik heb het zo naar mijn zin, binnen de ploeg is het ook een soort familie. Ik vind het gewoon heel leuk."

Bekijk de video met Kastelijn en lees daarna verder.

Overwinningen
In de afgelopen jaren was Kastelijn haar zomer kwijt aan wegwedstrijden, vervolgens was ze in de winter te moe om in het veld echt top te presteren. De afgelopen zomer trainde ze vooral hard, ze werkte aan haar techniek en zorgde dat ze klaar was voor het nieuwe seizoen in het veld. Met succes. Haar trainers hadden al aangegeven dat ze deze winter goed zou zijn.

"Ik had het doel om op het podium te komen en wilde graag vaak in de top vijf eindigen. Maar ik heb nu al twee keer gewonnen en al vier keer podium gereden. Dat is wel heel tof”, zegt de trotse winnares van de veldrit in Gavere en de Koppenbergcross.

Tekst gaat verder onder de Instagram-afbeelding.

Wachten op privacy instellingen...

EK op zondag
Ondanks de goede prestaties in de afgelopen weken voelt Kastelijn geen druk voor de volgende wedstrijd. Komende zondag staat ze aan de start van het EK veldrijden. “We gaan het wel zien. Andere jaren wilde ik pieken naar wedstrijden of kampioenschappen, maar dat mislukte altijd. Ik kon niet goed met de druk omgaan. Van mijn mental coach heb ik geleerd daar mee om te gaan. Ik voel nu nog geen druk, dat is een goed teken.”

Kastelijn kijkt vooral uit naar haar eerste kampioenschap bij de elites. "In het veld komt het echt op jezelf aan. In het veld wint de beste. Ik denk dat het heel lastig zal zijn, iedereen wil zondag winnen in Italië. De sterkste gaat winnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.