Na twee jaar is Tim (26) klaar met de perfecte kopie van O.J. Punctuel van Symbolica in de Efteling

KAATSHEUVEL - Precies twee jaar had Efteling-liefhebber Tim Hendriks (26) nodig om de bewegende en sprekende lakei O.J. Punctuel van de Efteling-attractie Symbolica na te maken. En het resultaat mag er zijn. De lakei is weliswaar iets kleiner van stuk, maar kan verder door het leven als de tweelingbroer van O.J. Punctuel. "Inclusief de uitgesproken strenge regels met wat je vooral niet mag doen in de attractie”, vertelt de maker die in Mannheim (Duitsland) is geboren en nog steeds woont.

Dankzij zijn Nederlandse vader en een opa en oma in Eindhoven spreekt Hendriks perfect Nederlands. “Ik wilde een animatronic (bewegende en sprekende pop, red) namaken. Symbolica was toen de nieuwste attractie in de Efteling en de lakei is prominent aanwezig in de voorshow van de attractie”, licht hij zijn keuze toe. “Vervolgens ben ik in de Efteling gaan filmen en fotograferen om het na te kunnen bouwen.”

 

De eerste ontwerpen van O.J. Punctuel werden nog met klei en Knex in elkaar gezet, maar het eindresultaat is volledig in 3D-geprint en beweegt met software van eigen hand. Tim is namelijk sofware-developer. "In eerste instantie dacht ik dat het een gemakkelijk klus zou worden, maar ik heb er toch nog zo’n twee jaar over gedaan. Ik ben ontzettend trots op het resultaat”, zegt Hendriks. Het volgende project ligt al op de plank: een figuur uit Phantom Manor in Disneyland Parijs.