PSV doet aangifte tegen twitteraar vanwege bedreigingen

8 november 2019 om 17:08
nl
PSV heeft begin deze week aangifte gedaan tegen een anonieme twitteraar die spelers van de club en de coach heeft bedreigd. De anonieme twitteraar bedreigde onder andere Mark van Bommel met de woorden: ‘Als PSV verliest moet jij je ernstig zorgen gaan maken om je veiligheid'.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Woordvoerder van PSV Thijs Slegers zegt dat er aangifte is gedaan omdat deze tweets te ver gingen. "We hebben er begrip voor dat mensen hun teleurstellingen uiten. Maar er is een grens. Zodra mensen bedreigd worden, stap je bij ons die grens over."

De anonieme twitteraar verstuurde de afgelopen dagen verschillende dreigende tweets, onder andere gericht aan trainer Mark van Bommel. "We gaan ervan uit dat het één persoon is die de tweets heeft verstuurd. Het onderzoek loopt, maar de laatste bedreiging dateert van gisterenavond, dus de politie heeft hem waarschijnlijk nog niet gesproken", aldus Slegers.

Ook anderen bedreigd
Niet alleen Van Bommel moest het ontgelden, er werden ook dreigende tweets gericht aan keeper Jeroen Zoet. De twitteraar heeft het account inmiddels verwijderd.

De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan, maar kan nog niks zeggen over de twitteraar omdat het onderzoek nog loopt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.