Willem II duwt zwalkend PSV nog dieper in het moeras, RKC in slotfase onderuit bij Feyenoord

10 november 2019 om 16:23
nl
Willem II heeft het zwalkende PSV zondagmiddag nog wat dieper in het moeras geduwd. De Tricolores wonnen de Brabantse derby verdiend met 2-1. RKC Waalwijk kreeg in slotfase het deksel op de neus bij Feyenoord (3-2).
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Bekijk hieronder de analyse van PSV-watcher Job Willemse en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Door de nederlaag heeft PSV al zes officiële wedstrijden op rij niet gewonnen en dus blijft het nog altijd crisis in Eindhoven. Het spel van PSV was ook zondagmiddag weer verre van goed. De ploeg mist vertrouwen en dat is duidelijk te zien in het spel. Door dat gebrek aan vertrouwen gaan er veel simpele passes mis. Het team van trainer Mark van Bommel had zeker in de eerste helft weinig stootkracht naar voren.

Bekijk hieronder de reacties van Cody Gakpo en Lars Unnerstall en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

PSV'ers Cody Gakpo en Lars Unnerstall, die Jeroen Zoet uit het doel heeft verdreven, zeiden dat het ongekend is dat PSV opnieuw niet heeft gewonnen. Beide spelers zochten na afloop naar een verklaring. "Als je op een gegeven moment in zo'n fase zit, zit het ook niet mee", zegt Unnerstall. Gakpo vult hem aan: "We zitten op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. We moeten door, alweer. Kop omhoog."

Bekijk hieronder de analyse van Willem II-watcher Fabian Eijkhout en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Ché Nunnely was de grote kwelgeest namens de Tilburgers. Hij zette de thuisploeg al na zeven minuten op 1-0, verprutste daarna nog een aantal prima kansen en deelde na een uur een tweede dreun uit.

Het waren voor de rappe buitenspeler zijn eerste doelpunten in dienst van Willem II. "Ik wil natuurlijk iedere week scoren. Maar twee keer scoren tegen een topclub is wel heel fijn." En met die doelpunten ook nog de zege pakken tegen PSV maakt het extra fijn. "Mijn dag kan niet meer stuk. Ik moet dit allemaal nog even verwerken, maar ga er enorm van genieten. Dit is gewoon top."

Ché Nunnely was vanzelfsprekend zeer blij met zijn goals. Bekijk zijn reactie hieronder.

Wachten op privacy instellingen...

Jeroen Zoet
Dan was er bij PSV nog wel wat te doen om de keeperswissel. Van Bommel passeerde Zoet en liet Unnerstall het Eindhovense doel bewaken. Tijdens het duel kwamen via social media berichten binnen dat Zoet in de spelersbus was gaan zitten. Na afloop van het duel bevestigde Van Bommel dat.

"Ik heb Jeroen geadviseerd binnen te zitten, anders zou na elke redding van Lars elke camera op hem gericht zijn. Dat wilde ik hem besparen; hij hoefde daarom niet op de bank te zitten van mij. Dat hij dan de bus instapt, snap ik volledig."

Lars Unnerstall begon dus in de basis. Bekijk hieronder de reactie van de Duitse goalie op de keeperswissel en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

RKC Waalwijk verliest in slotfase bij Feyenoord

Bekijk hieronder de analyse van RKC-watcher John Nelissen en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Hekkensluiter RKC Waalwijk leek zondag op weg naar een stunt tegen het fragiele Feyenoord en had na twintig minuten, dankzij Darren Maatsen en Sylla Sow, een fraaie 2-0 voorsprong opgebouwd. Dat was ook voor de spelers van RKC een verrassing: "We schrokken er zelf misschien een beetje van."

Nicolai Jörgensen en Sam Larsson brachten de Rotterdammers echter nog voor rust langszij, waarna Marcos Senesi de elfde Waalwijkse nederlaag toebracht.

Bekijk hieronder de reactie van Sylla Sow na afloop.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!