9 miljoen illegale sigaretten gevonden in loods Klundert

12 november 2019 om 09:21
nl
Op een bedrijventerrein in Klundert zijn maandag ongeveer negen miljoen sigaretten gevonden. Ze werden ontdekt tijdens een controle. Over de rookwaar is geen accijns- en omzetbelasting betaald. Hiermee wordt de fiscus voor ruim 1,5 miljoen euro benadeeld, zo meldt de gemeente Moerdijk, waar Klundert onder valt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Medewerkers van de belastingdienst, politie en de gemeente Moerdijk bezochten maandag onaangekondigd drie bedrijven. In een van de loodsen die werden onderzocht, stuitten ze op enkele tientallen pallets met illegale sigaretten.

Naheffing en boete
De huurder van de loods kan een naheffing van accijns én een flinke boete tegemoet zien, zo meldt de gemeente. De Belastingdienst gaat ook onderzoeken of hij met het inkomen op zijn belastingaangifte de grote investering voor de sigaretten kon doen. De andere bedrijven bleken hun zaken goed op orde te hebben.

De controles werden uitgevoerd om te kijken of bedrijven zich houden aan milieu-, brandveiligheid- en bouwvoorschriften en hun administratieve verplichtingen. Nadat de sigaretten waren gevonden, werd de douane ingeschakeld en die heeft beslag gelegd op al het spul.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.