Finn ontmoet idool Virgil van Dijk: 'Geef nooit op, al ben je niet de beste'

12 november 2019 om 08:56
nl
Het was een droom die uitkwam voor de spelers van twee jeugdteams van SV Reeshof. Maandagavond stonden ze oog in oog met 's werelds beste verdediger Virgil van Dijk. De speler van Liverpool én het Nederlands Elftal deelde handtekeningen uit en beantwoordde prangende vragen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Van Dijk was naar het sportpark aan de Kronenbergstraat gekomen, vanwege filmopnamen van sportartikelenconcern Nike. Finn Couwenberg was één van de bofkontjes van de voetbalclub, die de geboren Bredanaar in het echt mochten meemaken.

'School heel belangrijk'
“Hij kwam gewoon op onze club”, vertelde Finn nog enigszins beduusd in het Omroep Brabant-radioprogramma Wakker! En ja hoor, ook hij kreeg een handtekening. Maar konden Finn en zijn clubgenoten iets leren in de korte tijd dat Virgil van Dijk, de grote Virgil van Dijk, bij SV Reeshof te gast was? “Ja, hij zei dat school heel belangrijk is en dat je nooit moet opgeven, al ben je niet de beste van je team. Ik heb dus wel iets van hem geleerd”, aldus Finn, die al lang ‘later’ voetballer wil worden, maar sinds maandagavond dat streven voorlopig niet uit zijn hoofd zal halen.

Het had overigens een avond moeten worden om nooit meer te vergeten voor de hele voetbalclub SV Reeshof. Van Dijk liet zich dus ook zien, maar het fotomoment waar veel meer leden van de vereniging naar uitgekeken hadden, dat kwam er niet van.

'Super mooie kans'
Nike had SV Reeshof eind vorige week gevraagd of de vereniging wilde meewerken aan het bezoek van Van Dijk. Het bedrijf wilde twee teams bestaande uit spelers van twaalf en dertien jaar filmen. De Tilburgse vereniging werkt al langer samen met Nike en Voetbalshop. Na de opnames zou er (beperkt) tijd zijn voor het maken van foto’s in de kantine, zo schrijft Reeshof-voorzitter Wilan van Kuijk op de site van zijn vereniging. ‘Op zich een super mooie kans en gelegenheid zo’n grote speler naar SV Reeshof te halen en van dichtbij te zien.’

Het liep allemaal wat anders. De filmcrew zou er om halfzes zijn, maar dat werd zeker anderhalf uur later. Van Kuijk: ‘Vanaf dat moment werd ons gemeld dat ze alleen in de kantine met de spelers van de twee teams opnames zouden maken. Ze hadden geen tijd meer voor iets anders want Virgil moest door naar Zeist.’ Van Dijk maakt deel uit van de selectie van het Nederlandse elftal, die zich vanaf maandagavond voorbereidt op twee interlands.

Enorm gedrang
Toen Van Dijk wilde vertrekken, ontstond in de buurt van de kantine een enorm gedrang, waarna de 28-jarige international op last van zijn management en de beveiliging via de achterdeur het sportpark moest verlaten. Van Kuijk: ‘Voor het toegezegde fotomoment met onze leden was geen gelegenheid meer. Binnen hebben twintig kinderen van JO12 en JO13 een gesprek met hem gehad en zij hebben daar erg van genoten. Dat is ze natuurlijk enorm gegund, maar het weegt wat ons betreft niet op tegen de teleurstelling van alle anderen, veroorzaakt door het feit dat hij anderhalf uur later kwam dan aan ons was gemeld."

'Te mooi om waar te zijn'
'Dat samen met het verschrikkelijk slechte weer en het feit dat we de kantine niet mochten openstellen, betekent dat het voor de meesten op een enorme teleurstelling is uitgedraaid. Onze excuses daarvoor, al was het voor iedereen die dit mogelijk heeft proberen te maken een situatie van overmacht. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het helaas soms ook te mooi om waar te zijn’, aldus Van Kuijk. Maar Finn zal het nooit, nooit meer vergeten.

LEES OOK: Virgil van Dijk laat jeugdleden van SV Reeshof bij bliksembezoek blij én teleurgesteld achter

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.