Veiligheidsmaatregelen bij spoorwegovergang in Oss na meerdere ongelukken

12 november 2019 om 12:20
nl
Er worden veiligheidsmaatregelen getroffen bij de spoorwegovergang aan de Waalkade, bij de productielocatie van Agrifirm, in Oss. Dit nadat er meerdere ongelukken gebeurden. Onder meer komt er betere verlichting en worden bomen weggehaald om de situatie overzichtelijker te maken.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Begin november was het nog raak aan de Waalkade in Oss. Een vrachtwagen en een locomotief van een goederentrein kwamen in botsing. Half oktober kwam een bestuurder van een auto ook in botsing met een goederentrein. De man die voor op de trein stond, viel en kwam klem te zitten tussen de trein en de auto. Hij moest voor controle naar het ziekenhuis.

Extra verlichting en minder bomen
Agrifirm, ProRail, Inspectie ILenT, Gemeente Oss en Osse Overslag Centrale hebben besproken wat er anders moet bij deze overgang. Er komt bij de spoorwegovergang onder andere extra verlichting, er worden bomen weggehaald voor een beter zicht, extra waarschuwingsborden en zwaailampen op het hek bij het spoor.

De maatregelen worden binnenkort uitgevoerd en moeten zorgen voor een veiligere situatie. Tot die tijd is er een verkeersregelaar om alles in goede banen te leiden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.