Hoe maak je het lekkerste worstenbroodje? Kenners delen hun tips

13 november 2019 om 06:53
nl
Wie is er niet groot mee geworden? Brabanders houden nu eenmaal van worstenbrood, alleen maken de meeste mensen de lekkernij niet zelf. Ten minste: tot nu, want meer dan honderd mensen volgden dinsdagavond een van de workshops worstenbrood maken. De workhops worden gehouden als voorbereiding op de verkiezing van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

De workshop werd tegelijk op verschillende plaatsen in de provincie gehouden. Bij de Rooi Pannen in Eindhoven leerden zo’n 70 mensen hoe je goed een worstenbroodje in elkaar draait. “Ik maak ze thuis wel eens, maar ik heb hier toch echt wel een paar goede tips gekregen waardoor ze nog beter kunnen”, zegt een van de deelnemers. “Het oprollen deed ik verkeerd. De roltechniek die ik hier heb geleerd zal waarschijnlijk voor een beter resultaat zorgen.”

Krokanter
"Dat je in het deeg wat reuzel of wat margarine moet doen. Dat wist ik niet. Daar krijg je dus lekkerder en krokanter deed van”, vertelt een andere deelnemer. “Het is niet mijn droom om mee te doen aan het lekkerste Brabantse Worstenbroodje, maar het lijkt me wel leuk dat ik straks samen met mijn vrouw eens gezellig een worstenbroodje kan bakken.”

Een goed worstenbroodje maken is nog niet zo makkelijk. “Wat vaak mis gaat, is dat er te veel deeg wordt gebruikt. Zeker aan de uiteinde van het broodje en dan krijg je een soort van hondenbot”, legt een van bakkers uit. En dan is er nog de keuze van het gehakt. “Hoe meer rundergehakt je gebruikt, hoe droger het worstenbroodje wordt.”

Tips
Zo zijn er talloze tips die de thuisbakkers hebben gekregen. Bakker Ton Poppelaars zet in onderstaande twee de belangrijkste tips voor u op een rij.

Wachten op privacy instellingen...

Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje
Denk je nu ook een lekker recept te hebben voor een goed worstenbroodje, dan kun je je meedoen aan de verkiezing. Thuisbakkers en leerlingen kunnen zich inschrijven via Omroep Brabant tot en met 25 januari 2020.

De voorronde van de strijd voor thuisbakkers en leerlingen is op 11 februari 2020 bij De Rooi Pannen in Eindhoven. De finale voor deze categorie is op 16 maart 2020, ook bij De Rooi Pannen in Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.