Kroegganger is het niet eens met sluitingstijd van café en valt eigenaar aan

13 november 2019 om 11:12
Archieffoto: Karin Kamp.
Archieffoto: Karin Kamp.
Een kroegganger was het er dinsdagavond niet mee eens dat een café op de Grote Markt in Bergen op Zoom dichtging. Hij viel de eigenaar aan en duwde hem. De 46-jarige man uit Tholen is aangehouden.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De kroegeigenaar wilde net zijn café gaan sluiten rond half twaalf toen er nog een groepje van vier binnenkwam. Daar hoorde de 46-jarige Zeeuw bij. Hij deed lastig en wilde bier drinken.

Duwpartij
De eigenaar vroeg hem de zaak te verlaten, maar de man pakte hem vast en duwde hem tegen de bar. Ook duwde hij zijn hoofd tegen een bartafel aan. Een van de laatste klanten in de kroeg schoot te hulp. Hij sprong tussenbeide en het groepje verliet de bar.

Een medewerkster van het café gaf de politie een goed signalement door, waardoor de verdachte kon worden aangehouden. De man deed volgens de politie ook erg vervelend toen hij naar het bureau werd gebracht. Ook wilde hij niet meewerken aan een blaastest.

Het niet willen meewerken, kan de Zeeuw duur komen te staan. Er mag een gevangenisstraf van twee maanden of een geldboete voor worden gegeven.

Wachten op privacy instellingen...