Video

Nance blijkt 'Slave To The Music' en gaat weer optreden met Twenty 4 Seven

14 november 2019 om 15:55
nl
Grote oorringen, kuif in het platinablonde haar, naveltruitje, kort rokje en een sigaretje in de mond: je hoeft het geluid bij de clip van 'I Can't Stand It' van Twenty 4 Seven niet aan te zetten, om te constateren dat het niet van vandaag is. Sterker nog, de clip met Nance uit Asten is bijna 30 jaar oud. Ze verliet de danceformatie in 1995 en maakte furore als presentatrice. Maar donderdag was daar ineens het nieuws: Nance keert terug naar de dance.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Ze was pas 15 jaar oud toen ze in een discotheek in Asten ontdekt werd door producer Ruud van Rijen. Ze was knap, kon leuk dansen en zingen en belandde prompt met Van Rijen en rapper MC Fixx-it in de Nederlandse hitlijsten, met het liedje 'I Can't Stand It'. Het was geen eenmalig succes, want wie (van 35 jaar of ouder) heeft niet luidkeels meegezongen met 'Slave To The Music'?

Tekst gaat verder onder de video.

Wachten op privacy instellingen...

Het succes van dat liedje uit 1993 werd hierna echter niet meer geëvenaard. In 1995 koos Nance, geboren als Nancy Coolen, eieren voor haar geld en ging ze solo. Daarnaast timmerde ze aan de weg als presentatrice. Meest bekend is ze waarschijnlijk geworden als gezicht van spelprogramma Lingo. Dat programma leidt ze jarenlang.

1 en 1 is 3
Na haar Lingo-tijdperk presenteerde ze nog verschillende andere programma's, en nu gaat Nance back to the 90's. In een persbericht, verspreid via artiestenbureau Jan Vis, laat ze weten weer te gaan optreden met Twenty 4 Seven. "Hoewel ik na mijn vertrek bij Twenty 4 Seven nog vaak genoeg op de bühne heb gestaan, miste ik wel de fans en het publiek die speciaal voor Twenty 4 Seven naar de shows kwamen. Ook zag ik mijn collega’s optreden op 90's festivals en ik heb altijd gedacht dat ik daar ook graag weer eens zou willen staan."

Toen Ruud van Rijen haar, dertig jaar nadat hij haar ontdekte, vroeg of ze de liedjes van weleer weer wilde gaan zingen met Twenty 4 Seven, viel alles op z'n plek. " Voor mij was 1 en 1 dus 3 in dit geval."

De formatie gaat vanaf voorjaar 2020 wereldwijd optreden, staat in het persbericht. Voor wie niet kan wachten hieronder vast nog een opwarmertje. Er mag gedanst worden!

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.