Frans heeft altijd zijn camera bij zich: 'Ik kan er mijn ziel en zaligheid in stoppen' [GOEI VOLK]

16 november 2019 om 17:00
nl
De 58-jarige Frans uit Diessen fotografeert al zijn hele leven. Hij heeft dan ook altijd zijn camera bij, zelf als hij onderweg is. "In fotograferen kun je je ziel en zaligheid stoppen en je kunt je kop leegmaken."
Profielfoto van Melissa Zevenbergen
Geschreven door
Melissa Zevenbergen

In het dagelijkse leven is Frans aan het werk als vrachtwagenchauffeur. Of hij is bezig met zijn koeien en akkerbouw, zo vertelt hij op Goei Volk. Maar hij heeft een grote passie en dat is fotograferen. Op zijn Instagrampagina deelt hij die kiekjes met de buitenwereld. "Het is een mooie hobby, al loopt het redelijk uit de hand", zegt hij lachend. Zijn camera, maar ook zijn telefoon die hij speciaal gekocht heeft voor de camera, heeft hij altijd bij zich.

Gevoel
Het maakt Frans niet uit waar hij een foto van maakt. "Het kunnen mijn vrachtwagen, mijn koeien of een zonsopkomst of -ondergang zijn." Het heeft volgens hem vooral te maken met gevoel en op het juiste moment ''t knopke' indrukken.

Hele gezin doet mee
Foto's maken hoeft Frans niet alleen te doen, ook zijn familie is gek op fotograferen. "Mijn vrouw en ik zijn in 1984 getrouwd en het eerste wat we samen hebben gekocht, was een analoge camera. Inmiddels doen ook mijn twee kinderen en mijn neven en nichten mee. We gaan wel eens samen op pad om de hele dag foto's te maken. Het is fijn dat we dat samen kunnen delen. Je trekt de hele dag met elkaar op en je hoeft niemand uit te leggen wat je allemaal hebt gezien."

Meer weten? Lees het volledige verhaal van Frans op Goei Volk:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.