Man (24) die is opgepakt op station Eindhoven werd gezocht voor schietpartij in Dordrecht

15 november 2019 om 09:00
nl
De man die donderdagavond werd opgepakt op het station in Eindhoven is een 24-jarige man uit Dordrecht. Hij is aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij een schietpartij vorige maand in Dordrecht. Daarbij werd een 17-jarige jongen neergeschoten.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De jongen werd vrijdag 18 oktober rond elf uur 's avonds neergeschoten toen hij met een vriend over de Zuilenburg liep in de Dordtse wijk Sterrenburg. Hij raakte zeer ernstig gewond, maar is niet meer in levensgevaar.

Eerder werden al twee mensen aangehouden in het onderzoek naar de schietpartij: een man van 19 jaar en een man van 35 jaar, beiden afkomstig uit Dordrecht. Die verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Treinverkeer stilgelegd
De politie heeft de man donderdagavond op het station in Eindhoven aangehouden. Het treinverkeer van en naar Eindhoven werd stilgelegd vanwege de zoektocht naar 'een gesignaleerd persoon'.

Enkele perrons werden ontruimd en agenten doorzochten een trein. In een volle trein werd aan mensen gevraagd mee te werken omdat de Dordtenaar mogelijk in die trein zat. Daarna werden mensen uit een tweede trein nog gecontroleerd. Daar bleek hij uiteindelijk tussen te zitten.

Aanhoudingseenheid
Een aanhoudingseenheid ondersteunde de agenten die de 24-jarige man uiteindelijk op het station konden aanhouden. Hij zit vast en wordt verhoord.

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.