PSV-fan maakt groot quizboek over PSV

15 november 2019 om 10:34
nl
Ronald Nijs uit Nuenen kreeg de liefde voor PSV met de paplepel ingegoten. Die liefde gebruikte hij om het 'Het Grote Vooruit nu Rood-Witten quizboek' te maken. Een boek vol quizvragen over de voetbalclub uit Eindhoven. En het mooie is dat de complete opbrengst van het boek naar KWF Kankerbestrijding gaat.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Vijf jaar oud was Ronald Nijs toen hij met zijn vader en opa naar het voetballen ging kijken. Toen Nijs zelf vader werd, nam hij zijn eigen kinderen ook weer mee naar PSV. "Ik wil niet zeggen dat ik alles weet over de club, maar ik weet wel heel veel meer dan de gemiddelde fan, denk ik", vertelt Ronald Nijs bescheiden.

Magazines
Ronald ging niet alleen jarenlang naar het voetbalveld om wedstrijden te bekijken, hij las ook zo'n beetje alles wat er geschreven werd over PSV. "Ik slurp alles over PSV. Ik heb alle boeken en alle biografieën van alle spelers." Ook alle magazines werden van voor naar achter uitgelezen. "Op een gegeven moment dacht ik: daar moet ik iets mee doen. Toen ben ik alles gaan opschrijven."

Drie jaar lang was hij bezig met het bedenken en uitwerken van 1275 vragen voor in het boek. Zijn leukste vraag gaat over Kees Rijvers. "Rijvers was helemaal wars van vedettes. Waaruit bleek dat? Hij gaf zijn spelers rugnummers gewoon op alfabetische volgorde." Benieuwd naar meer vragen uit 'Het Grote vooruit nu Rood-Witten quizboek'? We hebben er hieronder drie voor je staan. Uiteraard kun je het boek ook gewoon hier bestellen.

Een paar voorbeelden uit het boek:

Vraag 1:
Wie speelde de meeste Europese duels voor PSV?
a) Wilfred Bouma
b) Jan Heintze
c) Willy van de Kerkhof

Vraag 2:
Verdediger Nicolas Isimat-Mirin veroorzaakte in het begin van het seizoen 2017-2018 met duw- en trekwerk drie strafschoppen. Hoe probeerde coach Phillip Cocu hem dit op de training af te leren?

Vraag 3:
Als voetballer had hij een marginale rol in de PSV-geschiedenis. De aanvaller speelde tussen 1941 en 1946 voor PSV 18 wedstrijden. Later werd hij als langst zittende manager in de PSV-historie legendarisch. Over wie hebben we het?

Scroll voor de juiste antwoorden naar beneden.

 

 

 

 

 

 

 



Antwoord op vraag 1: Wilfed Bouma natuurlijk! Hij speelde 78 Europese duels. Heintze speelde er 76 en Van de Kerkhof 67.
Antwoord op vraag 2: Cocu liet de verdediger trainen met tennisballen in zijn handen. Zo kon hij zijn tegenspelers niet vastgrijpen
Antwoord op vraag 3: Ben van Gelder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.