Protest van 150 voorstanders van zwarte piet in Eindhoven - Omroep Brabant

Protest van 150 voorstanders van zwarte piet in Eindhoven

15 november 2019 om 20:07
nl
Een groep van ongeveer 150 mensen is vrijdagavond bijeengekomen in het centrum van Eindhoven voor een manifestatie voor het behoud van zwarte piet. De bijeenkomst was georganiseerd door de actiegroep 'Eindhoven handhaaft Zwarte Piet'.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door

De demonstrerende groep is boos over een aangekondigd protest van Kick Out Zwarte Piet (KOZP), die zich inzet voor een alternatief voor zwarte piet. KOZP staat zaterdag bij de route die Sinterklaas aflegt. Volgens deelnemers aan de bijeenkomst vrijdagavond zetten de acties van KOZP veel kwaad bloed.

Aan de intocht in Eindhoven doen dit jaar voor de laatste keer zwarte pieten mee, beloofde burgemeester John Jorritsma onlangs. Vanaf volgend jaar lopen enkel roetveegpieten mee. Volgens de demonstrerende groep die vrijdagavond bijeen is gekomen moet de burgemeester zich niet met het sinterklaasfeest bemoeien.

De manifestanten zongen meermaals het lied 'Sinterklaas wie kent hem niet' van Henk Westbroek. De bekende Brabander Johan Vlemmix brak in een korte toespraak een lans voor zwarte piet. "Ik hou van zwarte piet en zal dat altijd blijven doen", zei hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.