Luchtballonnen scheren over huizen in Tilburg: 'Het was echt beangstigend'

16 november 2019 om 10:38
De luchtballonnen landden in de buurt van de Reeshof in Tilburg. (Foto: Jack Brekelmans)
De luchtballonnen landden in de buurt van de Reeshof in Tilburg. (Foto: Jack Brekelmans)
Bewoners van de wijk Reeshof in Tilburg schrokken zaterdagochtend wakker van luchtballonnen die over hun huizen scheerden. De ballonnen waren in de lucht vanwege wedstrijden om de Ad Ballon Cup.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik deed hier thuis de gordijnen open en de eerste ballon raakte bijna het dak van de achterkant van mijn huis", laat een buurtbewoonster weten. Toen ze verderop keek, zag ze er nog meer laag voorbijkomen. "Het was echt beangstigend!"

Op zes meter van de spoorlijn
De luchtballonnen raakten volgens haar ook boomtoppen. "Dat zag ik. En ze gingen ook vlak over station Tilburg Reeshof heen."

Dat bevestigt ook een andere ooggetuige. "Een ballon landde op zes meter van de spoorlijn bij station Tilburg Reeshof", vertelt hij. De andere dertien luchtballonnen zijn in de omgeving geland.

Wachten op privacy instellingen...

Geen gevaar
Volgens Maikel - een van de piloten van de luchtballonnen die over de Reeshof kwamen - was er echter geen gevaar. "In het kader van de Ad Ballon Cup zijn er verschillende opdrachten uitgezet", vertelt hij. "Deze ochtend was de opdracht om ons zo traag mogelijk te verplaatsen, om zo min mogelijk afstand af te leggen. Dan moet je laag vliegen, zodat je zo min mogelijk lucht pakt." Volgens hem werden de ballonnen bestuurd door ervaren piloten en was alle ophef onnodig. "De commotie is ontstaan door mensen die geen verstand van luchtballonnen hebben."

Wachten op privacy instellingen...