Clown Milko is helemaal terug dankzij zijn vlooiencircus - Omroep Brabant

Clown Milko is helemaal terug dankzij zijn vlooiencircus

17 november 2019 om 21:00
nl
Clown en circusdirecteur Milko Steijvers uit Helmond. Vanaf zijn zevende jaar was het circus zijn leven, totdat twee jaar geleden zijn circus op de fles ging. Steijvers belandde in een diepe put. Maar de kleinste man van het eens zo grote Circus Renz krabbelde op uit een donkere periode.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Met zijn succesvolle vlooiencircus gaat hij op rondreis in Australië en komende maanden is hij spreekstalmeester van het Wintercircus in Utrecht. Hooggeëerd publiek: Milko Steijvers is terug van weggeweest!

In de afgelopen jaren scheen de zon maar zelden in het leven van de Helmondse circusdirecteur. “Een depressie die twee jaar duurde”, omschrijft Milko Steijvers die donkere periode in het tv-programma Kraak. van Omroep Brabant. “Het circus was mijn lust en mijn leven. Ze zeggen weleens: eenmaal een paar schoenen versleten in een circustent en je bent verkocht. Ik draag het circus in me en dat is me afgenomen.”

In de circuspiste mocht Steijvers dan regelmatig de vrolijke Frans uithangen, thuis leerden ze na het faillissement een heel andere Milko kennen. "Ik was een hele vervelende en depressieve man. Mijn vrouw en kinderen herkenden mij niet meer. Het lag allemaal aan mij, maar ik gaf ook mensen die dicht bij stonden de 'schuld'."

 

Directeur vlooiencircus
Maar als de bodem van de put bijna is bereikt, loopt Steijvers bij toeval ergens tegenaan. "Op de Tilburgse kermis zag ik een attractie met een vlooiencircus. Die man had het goed voor elkaar, maar ik dacht: 'Dit kan ik veel beter'."

Steijvers nam contact met de exploitant op die vervolgens zijn circustent bouwde en zijn beste vriend is geworden. "Daarna heb ik op festival De Parade gestaan in de vier grote steden. Dat was een daverend succes. In het tentje kunnen 22 toeschouwers. Per voorstelling was er een wachtrij van ruim drie uur. In totaal hebben 4300 mensen mijn voorstelling gezien."

Ander mens
Het vlooiencircus gaat na het succes op de Parade op reis en wel naar een festival in Perth in Australië. Steijvers omarmt het leven weer. "Ik ben weer helemaal terug en gelukkiger dan ooit tevoren. In mis de grote circustent niet. In de kleine tent ben ik Milko met mijn humor. Ik ben een ander mens geworden. En mijn vrouw houdt ook weer van me, ze gaat zelfs mee naar Australië!"

Maar voordat het zover is, kruipt Steijvers eerst nog in de vertrouwde rol van spreekstalmeester bij het Wintercircus in Utrecht. Daar zal hij vanaf 21 december tot na de jaarwisseling in de piste dagelijks zijn hooggeëerde publiek welkom heten. Steijvers is terug van weggeweest en heeft weer zin het leven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.